Առկա
Զեղչված
Ոչինչ չի գտնվել
Փորձեք ընտրել այլ զտիչ
Սննդային միջավայրերը հատուկ սննդարար խառնուրդներ են, որոնք օգտագործվում են միկրոբիոլոգիայում՝ մանրէների աճեցման, մեկուսացման և նույնականացման համար։ Դրանք պարունակում են սպիտակուցներ, ածխաջրեր, հանքանյութեր և աճի գործոններ, որոնք ապահովում են մանրէների զարգացումը։ Կան տարբեր տեսակի սննդային միջավայրեր՝ պինդ միջավայրեր (օրինակ՝ սննդարար ագար), հեղուկ միջավայրեր (բուլյոն), ինչպես նաև սելեկտիվ և դիֆերենցիալ միջավայրեր, որոնք օգնում են հայտնաբերել որոշակի բակտերիաներ։